» » Dondurmalar həyat üçün təhlükəlidir? (AÇIQLAMA)

Dondurmalar həyat üçün təhlükəlidir? (AÇIQLAMA)

Dondurmalar həyat üçün təhlükəlidir? (AÇIQLAMA)


"Dondurmadan bruselyoz xəstəliyinin yayılma halları yetərincədir”.
 
Bunu Qaynarinfo-ya açıqlamasında professor Adil Qeybulla deyib. 

Professor bildirib ki, süd məhsulları normal pasterizə olunmasa brusellalar və bakteriyalar ölmürlər:

"Süd yaxşı pasterizə olunmalıdır, yalnız bundan sonra ondan dondurma hazırlanmalıdır. Təəssüflər olsun ki, bu texnologiya pozulub, gigenik qaydalar gözlənilmir”. 

Ekspert məhz bu səbəbdən belə vəziyyətlə qarşı-qarşıya olduğumuzu xatırladıb:

"Donmuş süddə də bu bakteriyalar təsir effektini saxlayır. İstəlinən zaman patoloji proses yarada bilirlər. Onlar donma zamanı ölmürlər. Bu, bağırsaq bakteriyaları qrupudur, bağırsaqlarda xəstəliklər törədir. Bura daxilidir- Escherichia coli, Salmonella, Shigella. Bunlar dizinteriyadır, adətən süd məhsullarının normal pasterizə olunmamasından yaranır”.

Qeyd edək ki, daha 3 yerli və 5 idxal olmaqla, ümumilikdə, 8 dondurma məhsulunda insan sağlamlığı üçün təhlükəli hesab edilən bakteriya (Enterobacteriaceae) aşkarlanıb. Bildirilib ki, uyğunsuzluq aşkar edilmiş məhsul partiyalarının dövriyyədən çıxarılması və ticarət şəbəkələrindən geri çağırılması ilə bağlı 7 müəssisə barəsində məhdudlaşdırıcı tədbirlərin tətbiqinə dair qərarlar qəbul edilib və icra üçün sahibkarlara təqdim olunub. 
  • DAHA ÇOX XƏBƏRLƏR

    Şərhlər

    Şərh yaz
    Adınız:
    E-Mail:

    Kodu daxil edin:
    Video
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı Ətraflı
    Bütün xəbərlər
    «    Sentyabr 2024    »
    BeÇaÇCaCŞB
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30 
    Qalereya