» » Əti kələmə büküb yeyin – Xərçəngə qarşıdır

Əti kələmə büküb yeyin – Xərçəngə qarşıdır

Əti kələmə büküb yeyin – Xərçəngə qarşıdır


Kələm qızardılmış ətin orqanizmə kanserogen təsirini azaldır. Kələmdə qızardılmış ətdə kanserogenlərin təsirini zəiflədən maddələr var.


“Medicina” xəbər verir ki, həkim – qastroenteroloq Konstantin Spaxovun sözlərinə görə, ət qızartması bədən üçün təhlükəli kanserogenlərin əmələ gəlməsinə kömək edir.

“Məsələn, barbekü, kabab və qrilin tərkibində heterosiklik aminlərin, polisiklik aromatik karbohidrogenlərin olması aşkar edilmişdir. Bədənə böyük miqdarda nüfuz edən bu birləşmələr xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər.

Kələmdən əlavə, kabab və ümumiyyətlə digər ət qızartmaları həmişə hər hansı bir göyərti ilə birlikdə qəbul edilməlidir.
Yaşıl tərəvəzlər və bitkilər xlorofil ifraz edir ki, bu maddə əti qırmızı edən hemin təsirini azaldır.

Həzm sistemi hemeni həzm etdikdə, toksinlər kimi fəaliyyət göstərən maddələr əmələ gəlir. Xüsusən də toxumalara təsiri səbəbindən bağırsaq xərçəngi baş verə bilər”.
  • DAHA ÇOX XƏBƏRLƏR

    Şərhlər

    Şərh yaz
    Adınız:
    E-Mail:

    Kodu daxil edin:
    Video
    "Dubai Cars" MMC-nin direktorunu həbs etdirən sələmçi-milyonçu ortalığa sübut qoya bilmir- Prezidentə müraciət
    "Dubai Cars" MMC-nin direktorunu həbs etdirən sələmçi-milyonçu ortalığa sübut qoya bilmir- Prezidentə müraciət
    "Dubai Cars" MMC-nin direktorunu həbs etdirən sələmçi-milyonçu ortalığa sübut qoya bilmir- Prezidentə müraciət Ətraflı
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı
    QHT sədri Yasəmən Qəyyumova seçicilərlə görüşlərə başladı Ətraflı
    Bütün xəbərlər
    «    Noyabr 2025    »
    BeÇaÇCaCŞB
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    Qalereya